Яйца и кофа по Караянчева и Красимир Велчев в Благоевград

С викове "Мафия" и "Оставка" от страна на протестиращите срещу Борисов и Гешев в Благоевград, бе посрещнат председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя пристигна в Благоевград за среща с актива, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Караянчева тръгна към оградените с кордон полиция протестиращи, за да говори с тях, но бе посрещната с хвърлена кофа и яйца.

Гардовете на НСО я издърпаха настрана, където даде брифинг за медиите. С яйце при пристигането му бе ударен и основателят на ГЕРБ Красимир Велчев.

Искам диалог с всеки български гражданин и затова тръгнах натам, но започнаха да хвърлят яйца, а това не е красиво, подчерта Караянчева. Тя добави, че на такива срещи не се явява като председател на Народното събрание, а като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. С викове „Оставка“, така както бе посрещната, така и бе изпратена пристигналата в Благоевград Цвета Караянчева-председател на Народното събрание. На няколко пъти НСО сменяше позицията на автомобила, с който се придвижваше председателят на НС, тъй като протестиращите от 80 дни в Благоевград се опитаха с жива верига да я блокират в тесните централни улици на Благоевград.
По тях тичаха полицаи и протестиращи, на самия площад пред пощата младеж извика: Г-жо Караянчева, вие сте срам“. Срещата с актива на ГЕРБ продължи малко над час, уцеленият с яйце по гърба Красимир Велчев отказал да подава жалба. Най-вярната социология са резултатите от частичните местни избори, които се проведоха в неделя в цялата страна. Рухна митът, че не сме легитимни. Опроверга се и друга лъжа на нашите опоненти – че сме заедно с ДПС. Видя се, че в смесените райони ние сме единствената им алтернатива. По тези места дори не знаят, че на жълтите павета една партия се е провъзгласила за най-големия борец срещу ДПС. Те дори не са я чували. Толкова много се направи в цялата страна – инфраструктура, увеличените възнаграждения, геополитическите проекти, преобразените села и градове. Всичко това се оценява, в неделя получихме поредното потвърждение, заяви Цвета Караянчева по време на срещата си с актива на ГЕРБ в Благоевград. „Въпреки убедителната победа на ГЕРБ на местния вот – все още има един човек, който отказва да приеме нашите успехи. Румен Радев така и не проумя, че не е партиен лидер, а обединител на нацията. Водената от него политика не само разруши мостовете между институциите, не само настрои гражданите едни срещу други, но и отблъсна хора от неговия собствен екип, там текучеството е голямо. Вероятно скоро ще остане само той и военните съветници“, коментира Цвета Караянчева и допълни, че Радев по-скоро трябва да се съсредоточи върху трусовете в неговата партия. „6 депутати напуснаха днес БСП, като един от мотивите им е опороченият вътрешнопартиен вот. И БСП и Радев искат да правят следващите избори?“, попита членът на ИК на ГЕРБ. /БГНЕС