Йордан Цонев: Гешев да търси отговорност от всички

„Главният прокурор изпълнява обещанието си да търси отговорност от всички, без значение какъв пост заемат. Виждам, че и Гешев, и службите работят в посока, която българското общество отдавна очаква”. Така заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев коментира акциите в Комисията по хазарта и офиси на Васил Божков от последните дни.

„Ние не приехме да участваме в дебатите по промените в Закона за хазарта, защото всеки опит да се наложи ред в това законодателство среща съпротива и обвинения в лобизъм. Това не носи дивиденти на никоя политическа сила”, каза още Цонев по Нова тв

Според него хазартът, повече от всеки друг бизнес, се нуждае от ясна законова регулация и строг контрол. „Финансовият министър Владислав Горанов правилно се ориентира да промени контрола – да го направи едноличен, за да има ясна отговорност”, смята депутатът от ДПС.

Той коментира и темата за лева и еврото и пътя ни към еврозоната. „България е прецедент – единствената държава, която кандидатства за влизане в чакалнята на еврозоната с фиксиран валутен курс в закона”, каза Цонев за приетото в четвъртък решение за фиксиран курс от 1.95583 лева за евро след влизането в ЕРМ 2. Текстовете по решението бяха съгласувани след срещи на Горанов и управителя на БНБ Димитър Радев с парламентарните групи. Документът не беше подкрепен единствено от БСП.

"Трудно извоюваното доверие в лева беше запазено", заключи Цонев. /БГНЕС