Юън дебютира на Тур дьо Франс в Брюксел

Австралийският колоездач Калеб Юън ще дебютира на Тур дьо Франс в откриващия етап на обиколката на 6 юли в Брюксел, след като попадна в тима на Лото Саудал. „Това ще бъде сбъдната мечта“, сподели той във видео.

Юън попадна в тима на Лото за Тур дьо Франс и ще се опита да впечатли с изявите си и на френска земя, след като спечели етапни победи по-рано през годината в Джирото.

„Развълнуван съм относно първия етап, тъй като той е спринт –това е отличен шанс за нас спринтьорите да облекат рано жълтата тениска. Това е наистина вълнуващо – да започнеш Тур дьо Франс с белгийски отбор в Белгия“, добави австралиецът. 24-годишният спринтьор спечели етапи в Джирото и Вуелтата през 2015, като добави две етапни победи за тима на Лото в Обиколката на Италия през май. Неговата водеща група в Италия, белгиецът Яспер де Буйст и германецът Рогер Клуге, също попаднаха в състава, обявен във вторник. Юън все пак е внимателен и призна, че не бива да се ентусиазира прекалено много, осъзнавайки тежките етапи, които му предстоят в Тура.

„Предстоят ни четири тежки седмици…или по-скоро три“, поправи се моментално той. Тимът от осем колоездачи бе допълнен от Томас Де Гент, който заяви, че иска да кара и в трите големи обиколки тази година, и четирима белгийци – Тийс Беноот, Тим Веленс, Йенс Кюкелайре и Максим Монфор. „Мисля, че избрахме най-силния възможен отбор“, сподели мениджърът на Лото Марк Сарджънт. „Нашата главна цел е победа в обиколката“, завърши той. /БГНЕС