Юнайтед удариха Вила и се изравниха на върха с Ливърпул

Манчестър Юнайтед постигна нов труден, но ценен успех у дома над Астън Вила с 2:1 в двубой от 17-ия кръг на английската Висша лига.

Фернандеш отбелязва от бялата точка победния гол за Юнайтед.

В първия ден от новата 2021 година „червените дяволи“ стигнаха до преднина в резултата след няколко добри ситуации пред Емилиано Мартинес в 40-та минута. Тогава Аарън Уан-Бисака намери в наказателното поле Антони Марсиал, който се вклини между Тайрон Мингс и Езри Конса, и с глава даде преднина на домакините. От своя страна, бирмингамци имаха възможност да открият чрез Джон МакГин, но коварният му шут бе отразен от стража на Юнайтед Давид Де Хеа. Воденият от Дийн Смит състав тръгна по-силно в началото на втората част и закономерно възстанови паритета, когато Джак Грийлиш намери непокрития Бертранд Траоре, а бившият играч на Лион от близко разстояние матира Де Хеа за 1:1. Инерцията на гостите обаче бе охладена малко след това, когато Бруно Фернандеш реализира дузпа за нарушение на Дъглас Луис срещу Пол Погба. До края на двубоя и двата отбора имаха своите шансове, като Фернандеш и Маркъс Рашфорд бяха разколебани от намеси на Мартинес, а от другата страна Де Хеа се прояви при изстрел на Мати Кеш в самия край. В крайна сметка, Оле Гунар Солскяр и компания удържаха преднината си и стартираха 2021 с победа – победа, която ги изравни на върха с лидера и действащ шампион Ливърпул, който в понеделник гостува на Саутхемптън. Вила са шести с актив от 25 точки. В следващия кръг Юнайтед гостуват на Бърнли в отложен двубой от старта на кампанията, а бирмингамци приемат у дома Тотнъм.

Сучек ликува след реализирания гол във вратата на Евертън.

В ранния двубой, Уест Хем се поздрави с трите точки при визитата на Евертън след успех с 1:0. В герой за бившия наставник на „карамелите“ Дейвид Мойс се превърна чешкия дефанзивен полузащитник Томаш Сучек, който бе най-съобразителен при изстрел на Аарън Кресуел, който се отклони от крака на Йери Мина и стигна до халфа, разписал се на празна врата. „Чуковете“ са десети с 26 точки, а Евертън затваря топ 4 с 29 пункта. /БГНЕС