За 1 април с усмивка

Усмивката е живот и слънце, каза един от столичаните, които БГНЕС записа в слънчевия ден преди 1 април - деня на шегата, в опит да улови настроението сред хората.

Бойко често се шегува, най-вече с колеги и приятели. „Българинът има чувство за хумор, ама нещо го притиска, сигурно обстановката в България в момента и не му е до шеги. Сега може да се шегуваме само с Цветанов и с тия с апартаменти“, сподели анкетираният.

Росица също се шегува от време на време. Според нея българите все още имаме чувство за хумор. „Иначе няма да оцелеем“, добави тя.

Симеон и съпругата му също обичат да се шегуват, макар това да не е много често. „Това си е природно, вродено е. Човек не може да се направи такъв, какъвто не е. Ако му идва от вътре, се шегува. Ако не му идва, си е темерут“, каза мъжът.

Цветомир каза, че му се е случвало да се шегува - зависи с кого, понякога черен хумор, понякога чисто приятелски. „От последната седмица се сещам за една шега. Един високопоставен политически лидер обясни как е абсолютно законно всичко, което има като апартаменти. И това ми звучи като шега, макар и малко предварителна, преди първи април“, каза младият мъж.

„Трябва да има хумор, а шегата е много опасна. Понякога трови човека, с който се шегуват. Половината от шегите са верни и затова аз се пазя от шеги“, каза Рангел. 85-годишният мъж е категоричен, че усмивката е живот и слънце. „Има ли слънце, има усмивка, има ли усмивка и слънцето ще изгрее“, отбеляза още той. /БГНЕС