За Димитров България е виновна и за падането на Заев

В РС Македония няма дискриминирани българи. България блокира целия Европейски съюз. Влизането на българите в нашата Конституция е много дълъг процес. София руши приятелството. Това са само част от новата порция обвинения срещу България от страна на вицепремиера и министър по европейските въпроси Никола Димитров.

Според него спорът между България и РСМ „се е превърнал в европейски проблем, защото София го е вкарала в Брюксел“. Той дори смята, че за оставката на премиера Зоран Заев носи вина и България.

„За съжаление, за случилото се участие има Европа, а тук имам предвид България“, подчерта Димитров в предаването „Сутришен брифинг“. Той смята, че до декември трудно може да се постигне нещо съществено.

„Положително развитие ще бъде, ако България постепенно се откаже от някои искания. Отрицателна е, когато ни обвиняват в дискриминация. Както е известно техните твърдения не са истински. Тази блокада иска или не е блокада на македонско-българското приятелство, което ще доведе на практика до необратимо отдалечаване“, каза още Никола Димитров. /БГНЕС