За пръв път "Мета" с по-ниска печалба

Приходите на американската компания „Мета“ за второто тримесечие на 2022 г. за пръв път са по-ниски от тези за същия период на миналата година, показват данните от финансовите отчети.

Общите приходи на компанията за тримесечието възлизат на 28,822 млрд. долара в сравнение с 29,077 млрд. долара за същия период на миналата година.

Нетната печалба на компанията е спаднала с 36% на годишна база до 6,687 млрд. долара. Финансовият отдел на „Мета“ обясни спада със „слабото търсене на реклами <...> поради макроикономическата несигурност“. През третото тримесечие компанията очаква да постигне приходи в размер на 26-28,5 млрд. долара.

Facebook е основан на 4 февруари 2004 г. от Марк Зукърбърг и трима негови състуденти, докато са учили в Харвардския университет. Компанията със седалище в Менло Парк, Калифорния, е собственик на Facebook и Instagram, както и на WhatsApp и Messenger. На 28 октомври 2021 г. тя промени името си на „Мета“. Новото име е продължение на избраната концепция за „метавселена“, която ще обединява цяла гама не само от софтуер, но и от устройства с добавена реалност. /БГНЕС