Забавления и уроци по ски бягане на Световния ден на снега

За единадесета поредна година София се включи в отбелязването на Световния ден на снега на 16 януари 2022 г., предаде репортер на БГНЕС.

На Витоша е едно от тазгодишните над 140 официално регистрирани от Международната федерация по ски (FIS) събития и мероприятия, които ще се проведат в 42 държави по целия свят в чест на празника. За съжаление липсата на снежна покривка в София възпрепятства провеждането на празника в истинска градска среда, така както е замислен и както беше

отбелязан в центъра на София още първия път през 2012 година.

Затова тази неделя празникът се провежда от 12:00 ч. до 15:00 ч. от началото на пистата за ски бягане при хижа Сълзица и ски клуб "Александър Логистикс" на Витоша.

Сред официалните гости на световния ден на снега на Витоша и тази година е многократният балкански и републикански шампион по ски бягане, представил достойно България на Зимните Олимпийски игри през 2010, 2014 и 2018 г. Веселин Цинзов, който ще сподели своя безценен опит с желаещите да опитат как се карат писалки за ски бягане.

В програмата на събитията на Витоша са включени безплатни уроци по ски бягане за деца и възрастни, водени от професионални инструктори. Също така ще има атрактивни ски демонстрации, безплатни уроци по ходене със ски и снегоходки и много други игри и снежни забавления за малки и големи. /БГНЕС