"Заедно за Украйна" - концерт в Народния театър

В Народния театър "Иван Вазов" в този час се провежда благотворителен концерт в подкрепа на пострадалите във войната в Украйна.

Целта е да се подкрепят пострадалите от войната, концертът се излъчен на живо по всички национални и регионални програми на БНР.

Организатори са Българското национално радио, Българската национална телевизия и Народният театър. Събитието е под патронажа на президента Румен Радев. Събраните средства ще бъдат предоставени на БЧК.

Всеки, който иска, може да дари средства и чрез изпращане на смс на кратък номер 1466 - на стойност 1 лев.

"По този начин ще се опитаме да популяризираме дарителските сметки на Българския червен кръст, а и да приканим различни представители както на бизнеса, така и на властта да дойдат на този концерт и да бъдат дарители, да подпомогнат фондовете, които БЧК набира в помощ на бежанците от Украйна. Важна е каузата, важен е резултатът - да помогнем за набирането на повече средства", заяви директорът на БНР Милен Митев.

Артистите от Народния театър Ана Пападопуло и Павел Иванов са водещи на концерта. На сцената ще излезат Биг-бендът на БНР и Смесеният хор на Радиото с диригент Любомира Александрова.

Специален гост на събитието е Тамара Калинкина от Киевската национална опера. Програмата на благотворителния концерт включва музика на Добри Христов, Вили Казасян, Ангел Заберски-син, Фабиан Андре, Уилбърт Швант. /БГНЕС