Загорчич: Славия заслужава много по-хубави резултати и ще ги постигнем

"Стиснахме си ръцете, разбрахме се, и това е. Върнах се тук да си помогнем, свърши отпуската и сега започваме новия цикъл. Надяваме се да успеем да направим това, което Славия заслужава. Трябва само да се работи яко. За нас всичките мачове са важни. Няма да подценяваме нито един мач, трябва да ги изиграем сериозно. Славия заслужава много по-хубави резултати и ще ги постигнем", обяви новият треньор на Славия Златомир Загорчич при завръщането си начело на "белите", предаде репортер на БГНЕС.

Загорчич бе представен от президента на "белите" Венцеслав Стефанов

Днес сръбският специалист бе официално представен като наставник на тима, който напусна само преди седем месеца. "Аз поех риска, когато се родих. Животът лесен ли е? Няма нищо лесно в живота. Просто трябва да вярваме в себе си, излизаме на терена и се раздаваме, това ще правим. Щом съм тук, вярвам, че можем да го направим това, което трябва да направим. И съм убеден в това нещо. Някой път трудностите са хубаво нещо. Има качества в отбора, на вчерашната тренировка видях едно настроение, има доста промени, доста млади футболисти", каза Загорчич на днешната пресконференция.

Той сподели и очакванията си от утрешния реванш с Арда от полуфиналите за Купата на България. "Със сигурност ще е тежък мач, гледах много мачове по телевизията в Сърбия. Арда е добър отбор, стойностен отбор, но аз вярвам в моите момчета, че утре ще излязат на терена и ще се раздадат на 100 процента, даже и повече и ще успеем да спечелим мача, това ни е целта. Единствено Емо Стоев има проблеми с рамото".

Загорчич призна, че след напускането на Славия през есента е имал предложение от друг клуб, но нещата не са се получили в последния момент.

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви, че неплатеният отпуск на Загорчич е приключил. "Загорчич беше неплатен отпуск няколко месеца по негово желание. Сега сме пак заедно, за да си довършим работата. Ние сме бойци на тихия фронт. Ние и предишния път не сме подписвали договори. И с Тарханов, и със Заги винаги сме се разделяли като мъже и като приятели. Виждаме, че има недобри игри, че трябва нещо да се промени, обикновено, за съжаление, аз съм сигурен, че главният виновник не е Тарханов, главните виновници са вътре в съблекалнята, но смятам, че Заги има достатъчно потенциал, знания и възможности да промени всичко това", каза Стефанов.

Славия посреща Арда на стадиона в столичния квартал Овча Купел утре от 18:30 часа след нулево равенство в първия двубой в Кърджали. /БГНЕС