Загуби за Трифонова, Илиева и Петрова в Токио

Загуби записаха три от българските представителки на Олимпийски игри в Токио рано тази сутрин. С участието си на Олимпиадата приключиха джудистката Ивелина Илиева, боксьорката Станимира Петрова и състезателката по тенис на маса Полина Трифонова.

Ивелина Илиева записа победа с ипон в първия си мач, но след това загуби от световната шампионка Джесика Климкейт

Трифонова, която започна с две поредни победи в Токио, за да влезе в основната схема и да преодолее първия кръг, бе спряна от китайката Сяосин Ян, състезаваща се Монако. Българката нямаше сили да се противопостави на опитната си съперничка и загуби с 1:4 (3:11, 11:6, 5:11, 4:11, 0:11). След като отстъпи в откриващия гейм, българката успя да вдигне нивото на играта си и да изравни резултата, но в следващите три части стигна до едва девет точки и отпадна във втория кръг.

Българската джудистка Ивелина Илиева започна с победа с ипон на Олимпийските игри в Токио, като на старта в категория до 57 килограма се наложи над шампионката на Африка Гофран Хелефи (Тунис). На осминафиналите обаче Илиева бе спряна от настоящата №1 в света Джесика Климкейт (Канада) с ипон. “Това е джудото, един момент и после нямаш шанс. Тя успя първа да вземе своята ситуация. Пътят ми дотук беше много труден, съпътстван от много контузии. Радвам се, че успях да стигна дотук, в нито един момент не се предадох”, коментира Илиева след мача си с Климкейт.

Българската боксьорка Станимира Петрова отпадна от боксовия олимпийски турнир в Токио, след като загуби от колумбийката Йени Марсела Ариас Кастанеда в осминафиналите на категория до 57 килограма. Поражението на Петрова дойде след неединодушно съдийско решение, като двама от съдиите дадоха и трите рунда на българката, други двама дадоха пълно предимство на колумбийката, а петият рефер край ринга отсъди 2-1 рунда в полза на Ариас Кастанеда, което се оказа решаващо за крайното 3-2 в полза на южноамериканката. По този начин Петрова отпадна още на старта на боксовия турнир и приключи с участието си на Олимпиадата в Токио.

След двубоя българската боксьорка не скри разочарованието си от съдийското решение и призна, че ще обмисли дали да не сложи край на професионалната си кариера. /БГНЕС