Зак Снайдър няма да снима повече филми по комикси

Американският режисьор Зак Снайдър, който тази седмица представи разширената версия на блокбъстъра "Лига на справедливостта", в интервю за „Deadline” призна, че след тази премиера не планира да прави филми по комикси.

Според Снайдър, въпреки че все още има интересни комикси, които му харесват, не би искал да се потопи отново в света на супергероите и да спасява Вселената.

"Има няколко истории, които ми харесват. Винаги съм искал да работя по комикса за "Батман" на Франк Милър, „Завръщането на тъмния рицар” и още няколко. Да, много съм доволен от филма, който току-що завършихме, но не съм нетърпелив да снимам поредния комиксов филм", коментира Зак Снайдър.

Режисьорът добави, че продуцентското студио Warner Bros вече не проявява интерес към продължаване на сътрудничеството с него. "И това е 100% нормално. Разбирам го", сподели режисьорът.

В момента той е ангажиран в няколко проекта на стрийминг услугата Netflix. Например, наскоро завърши работата си по филма на ужасите „Армията на мъртвите“ (премиерата е насрочена за май тази година), завършва и сценария за друг филм, подготвяйки два анимационни сериала. /РИА Новости