Закачливият есенен Mish Mash Fest изненадва с ръчни изделия преди Хелоуин

В сърцето на София, на площад "Славейков", се провежда закачливия и весел есенен фестивал "Mish Mash Fest – Halloween edition", предаде репортер на БГНЕС.

Посетителите могат да видят и да закупят интересни и тематични ръчно изработени изделия от щандовете.

Дани се занимава с ръчно изработени соеви свещи, които са на растителен произход. Те са изцяло насочени към природата и са екосъобразни. Самата техника на пръв поглед изглежда доста проста, но всъщност тя обясни, че процесът изисква повече време. Идеята е да се разтопи восъкът на водна банята, а най-сложната част от целия процес е да се адаптира фитила, тъй като това се води сърцето на самата свещ. Последните стъпки са влагането на аромати, както и на цвят.

Мартина Стоянова се занимава с илюстрации и на щанда си представя т.нар. гуш-кукли. Тя обясни повече за техниката на създаване на интересната гуш-банда.

"Първоначално рисувам дигитално, след това отпечатваме върху текстил и след това ги ушиваме нещата", сподели жената.

Георги Сардарев е потомствен шапкар и е редовен участник от няколко години на Mish Mash Fest-а. На неговия щанд могат да бъдат видени ръчно изработени шапки, които имат за цел да направят хората красиви и щастливи. Шапкарството по думите му е доста сложен занаят.

"Всичко започва от една форма, от един калъп, на който трябва първо да се сложи, да изсъхне самата шапка, след това се слагат лентите и украсите", обясни той, като уточни, че всичко зависи от фантазията на този, който я прави. /БГНЕС