Той разказа за целия процес, свързан с изработката на керамичен съд от глина, който може да бъде възпроизведен в галерията, в която работи.
„Участникът идва, казва какъв модел си е избрал и аз му помагам да го изваем, след което изделието го вземам, занасям го в моето ателие, изпалвам го първия път на 950 градуса, след 24 ч. пещта охлажда, глазирам го отново в пещта на 1050 градуса и след това изделието е готово. И така този съд с участието на хора-непрофесионалисти, които са дошли да преживеят нещо в това напрегнато ежедневие, си остава за тях години наред. Ако е чаша – я ползват, ако е ваза – напомня на мъжете не само на 8 март да подаряват цветя на половинките си и така нататък. Това е едно приятно изживяване, поднесено по един автентичен начин. С помощта на крачното колело хилядолетия назад са се изработвали съдовете. Аз като човек, който държи на българското и който привлича вниманието на всички приятели и познати към Бусинската керамична школа, искам хората да се докоснат до чистия, автентичен начин на създаване на керамичен съд. Стотици са хората, които вече са се докоснали до магията на глината – и това им носи една приятна емоция, изпълва сърцето с радост“, подчерта грънчарят.