Захвърлената капитанска лента на Роналдо събра 64 хиляди евро на търг

Капитанската лента на Португалия, която звездата на "мореплавателите" Кристиано Роналдо захвърли разгневен на терена на стадион "Мала Маракана" в Белград, бе продадена за 64 хиляди евро на благотворителен търг в сръбската столица.

Моментът, в който Роналдо хвърля капитанската лента

Секунди преди края на световната квалификация между Сърбия и Португалия, завършила при резултат 2:2, след удар на Роналдо топката премина голлинията на домакините, преди да бъде избита от Стефан Митрович, а поради липсата на ВАР и технология на голлинията съдиите не зачетоха гола. Ядосаният Роналдо бурно протестира решението на реферите, за което получи жълт картон, след което с последния съдийски сигнал той захвърли капитанската лента и се прибра в тунела.

Местният пожарникар Джордже Вукичевич, който е бил на смяна на стадиона, прибрал лентата от земята и се свързал със сръбски спортен канал с идеята да бъде организиран благотворителен търг. От Спортклуб потвърдили автентичността на лентата и организирали онлайн наддаване, а анонимен купувач спечелил търга с оферта от 64 хиляди евро.

Парите ще отидат за лечението на шестмесечния Гаврило Джурджевич, който страда от гръбначна мускулна атрофия, рядко заболяване, което засяга приблизително едно от 10 хиляди новородени, и в 90 процента от случаите води до фатален край или нуждата от постоянна вентилация до втората година на детето. За съжаление, събраната сума е само малка част от нужната за лечението на бебето, което изисква така нареченото "най-скъпо" лекарство на света. Общата сума за лечението е около 2 милиона евро. /БГНЕС