Закъсалият Сасуоло удари Фиорентина в Серия А

Закъсалият Сасуоло изстрада драматична победа с 1:0 у дома срещу Фиорентина в мач от 19-ия кръг на Серия А.

Мачът започна чудесно за домакините, които излязоха напред в резултата в 9-ата минута. Маркус Педерсен комбинира с Андреа Пинамонти, който от чиста позиция не пропусна да се разпише. Десет минути по-късно Доменико Берарди отново прониза мрежата на Фиорентина, но попадението не беше зачетено заради засада.

Второто полувреме беше още по-наситено с голови опасности, но като по чудо до промяна в резултата не се стигна. В 48-ата минута нов гол на Сасуоло не беше зачетен заради засада. В нередовна позиция беше Кристиан Торствед.

В 63-тата минута Фиорентина получи дузпа за игра с ръка на Джан Ферари. Ударът на Джакомо Бонавентура обаче беше отразен от Андреа Консигли. Вратарят направи уникален мач, като се отчете с феноменални спасявания. Малко след това домакините отново оцеляха. Топката първо срещна напречната греда след рикошет в крака на защитник. Получи се огромно разбъркване. Лукас Куатра най-сетне успя да прониже целта, но имаше засада.

До края Фиорентина установи убийствен натиск. Консигли и защитата пред него се прояви с геройски прояви, за да съхрани аванса си. Определено „виолетовите“ могат да съжаляват, защото пропуснаха страшно много чисти ситуации.

След успеха Сасуоло се изкачи до 14-ата позиция в Серия А с актив от 19 точки, слагайки край на серия та си от шест поредни поражения, докато Фиорентина остава на четвърто място с 33.

Други резултати:

Фрозиноне - Монца 2:3

Лече - Каляри 1:1. /БГНЕС