Занаятчийски сладолед – ледена сладост в лятната жега

За хубавия сладолед трябват пресни съставки и много любов, иначе не се получава, заяви пред БГНЕС джелато-майсторът Гергана Зарева.

Намираме я на традиционния столичен Mish Mash Fest – един от най-големите и утвърдени хендмейд базари в България.

Пред количка на Гергана за занаятчийски сладолед разбира се има най-голяма опашка, тъй като летните жеги карат всички да търсят прохлада в сладкото ледено изкушение.

„Сезонът на сладоледа е открит“, шегува се тя, презентирайки на клиентите си голямото разнообразие от вкусове – шоколад, ванилия, боровинка и много други.

„Произвеждаме си всички на място от свежо мляко, плодове, ядки и други продукти. Стараем се всичко да е прясно, за да е вкусно. Натуралните съставки са най-вкусното нещо, което природата може да ни даде“, категорична е Гергана.

Тя прави рецептите си сама, а често импровизира. „Много често хората ме питат дали това е италиански сладолед – да, по технология и състав това е джелато, но си е изцяло произведен от нас с български съставки“, обясни още тя. /БГНЕС

Славейкови също наблюдават провеждането на Mish Mash Fest.