Започна гласуването за нов президент на БФС

Започна гласуването за нов президент на Българския футболен съюз, предаде репортер на БГНЕС. В борбата за ръководния пост на централата са четирима кандидати – Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Христо Порточанов и Ивайло Дражев.

По-рано, по време на десетминутните изказвания на всеки един от кандидатите, мениджърът Георги Захариев и президентът на Марица Христо Христов обявиха, че се отказват от борбата, като ще подкрепят кандидатурата на Бербатов. По време на обясненията за процедурата по гласуване се разрази скандал в зала 1 на НДК по повод гласуването за хората, които ще броят бюлетините.

Всеки от кандидатите за президент трябва да излъчи по един представител, който ще присъства на броенето на бюлетините на четирите бюра, където ще се броят бюлетините. Той трябва да стои на 2 метра и ще наблюдава броенето. Предложението бе подложено на гласуване. След вота предложението бе прието с 269:2 гласа.

Това означава, че представители на кандидатите ще могат да наблюдават броенето на бюлетините. 483 делегати на клубове определят новия президент на БФС. /БГНЕС