Започна официалната визита на Петков в Скопие

Премиерът Кирил Петков бе посрещнат от своя македонски колега Димитър Ковачевски пред сградата на правителството в Скопие, предаде специалният пратеник на БГНЕС Георги Пашкулев.

С това бе даден официалният старт на визитата на Кирил Петков в РС Македония, която става само ден, след като новото правителство на Ковачевски встъпи в длъжност.

„За мен е удоволствие и голяма чест да приема днес правителствената делегация на Република България, водена от министър-председателя Кирил Петков, която е на официално посещение в Република Северна Македония. Днешните срещи подчертават важността на интензивното сътрудничество и диалог между двете съседни държави, основани на европейски ценности и взаимно уважение“, съобщи Ковачевски.

Успоредно със срещата на четири очи между двамата, се провеждат отделни срещи между вицепремиера по европейските въпроси Боян Маричич с Кристиан Вигенин, заместник-председател на Народното събрание на Република България, както и министрите на транспорта и съобщенията на двете държави Благой Бочварски и Николай Събев и на външните министри на двете страни Буяр Османи и Теодора Генчовска.

Кирил Петков в Скопие, ден след встъпване в длъжност на новия македонски кабинет