Започна третият етап от ремонта на бул. „България“

Започна ремонтът на третия участък от бул. “България“ от бул. “Гоце Делчев“ до бул. “Тодор Каблешков“ и той ще продължи 40 дни. Дължината на трасето е около 1 км. Ремонтът ще се извърши на два етапа – до средата на май ще се рехабилитира платното в посока Бояна, а след този срек машините ще работят в платното в посока център. Това обясни за БГНЕС ръководителят на проекта Красимир Цоклинов.

„Фрезоване, два пласта асфалт и мрежа за усилване и стабилизиране на основата. Асфалтът се подменя и ще бъде направена хидроизолация на подлезите в участъка“, посочи Цоклинов дейностите, които ще се извършат.

Той уточни, че асфалтът, който ще бъде положен, ще бъде с дебелина от 12 см. И поясни, че гаранцията на ремонта, който струва близо 2 млн. лв. ще бъде 5 години.

„20 дни ще продължи ремонтът в затворената посока. Това се пада около 14-15 май. И още 20 дни ще отнеме рехабилитацията и в отсрещните платна“, добави ръководителят на проекта.

През времето на ремонта автомобилното движението се извършва двупосочно в пътно платно в посока център.

За времето на ремонтните дейности автобусната спирка е преместена преди кръстовището на бул. „България“ и бул. “Гоце Делчев“.

След ремонта в този участък ще бъде обособена и велоалея.

През последните години беше извършена поетапно цялостна рехабилитация на участъка от бул.“България“ от НДК до бул.“Гоце Делчев“. /БГНЕС