Започва фестивалът "Master of Art" в Пловдив

18 документални заглавия, свързани с историята на изкуството – литература, кино, архитектура, музика, живопис и театър – ще представи от днес до 21 април в Пловдив тазгодишното издание на кинофестивала Master of Art.

Началото ще даде американската продукция „Кърт Вонегът: Неподвластен на времето“, която проследява историята на писателя от детството му в Индианаполис, през живота като военнопленник през Втората световна война и дългите години опити да пробие като автор.

Сред филмите, които се очаква да предизвикат интерес сред киноманите, са „Кубрик за Кубрик“ в събота и двете ленти за живопис „Уфици отвътре“ - за знаменитата художествена галерия във Флоренция, както и холандски поглед с „Моят Рембранд“.

Специално за пловдивската публика са подбрани и няколко акцента, свързани с града. На 19 април на голям екран можем да гледаме поредният документален филм на Десислава директора на ТВЦ Пловдив Десислава Шишманова за театралната постановка „Дебелянов и ангелите“, а на следващия ден - „Заветът на Борис Христов“ на режисьора Борис Славчев за великия български оперен певец с множество непоказвани документи, свързани с баса. По традиция филмите се прожектират в LUCKY Дом на киното. /БНР

Тагове: