Започва постепенно затопляне на времето

Започналото разкъсване и намаление на облачността ще продължи, в много райони – до слънчево време. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще бъде слаб до умерен.

Минималните температурите ще бъдат от 1° до 11°, в София – около 3°, максималните - от 11° до 16°.

Температурата на морската вода е 18°-19°.

В планините преди обяд ще бъде все още предимно облачно, по билата - и мъгливо. На отделни места ще превалява слаб дъжд, над 1300 метра – сняг.

След обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°.

В неделя и понеделник повишението на температурите ще продължи. Ще духа умерен, в Източна България и на места северно от планините и силен вятър от юг-югозапад и там дневните температури ще достигнат до 25°-27°, в останалите райони ще са между 15°-20°. Облачността ще е разкъсана, на места и до слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността и превалявания ще има в понеделник след обяд над Югозападна, а през нощта срещу вторник - над Югоизточна България.

Във вторник облачността отново ще намалее, в по-голямата част от страната - до слънчево време.

И в сряда ще бъде предимно слънчево, на места – със сутрешни мъгли.

В четвъртък отново ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали. Вятърът ще бъде от запад-югозапад, слаб до умерен. /БГНЕС