Започва захлаждане, но есента все още е далеч

Днес над страната ще преобладава слънчево време, с разкъсана средна и висока облачност, по-значителна над Северна България. В следобедните часове там ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде слаб.

Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса, в Югоизточна България до 36 - 37 градуса, в София - около 29 градуса.

В планините ще бъде слънчево, възможни са локални валежи от дъжд. Ще духа умерен, по високите части силен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 25 градуса, на 2000 метра - около 17 градуса.

По Черноморието времето ще бъде слънчево, със слаб вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са в интервала 29 - 33 градуса, температурата на морската вода – около 22 градуса.

В събота със студен атмосферен фронт ще нахлуят и дъждове и гръмотевични бури. Минималните температури ще спаднат до между 14 и 18 градуса, а максималните – до около 30 градуса.

В неделя предстои усилване на вятъра. Той ще донесе по-хладен въздух и прогнозата е дневните температури рязко и значително да се понижат. Отново изгледите са за валежи с гръмотевици. На места на възможни и по-значителни количества.

От понеделник захлаждането ще обхване цялата страна, но в края на месеца се очаква циганско лято. /БГНЕС