Започваме Лигата на нациите с домакинство на Ирландия

УЕФА финализира програмата на турнира Лига на нациите, в който българският национален отбор ще срещне съставите на Република Ирландия, Финландия и Уелс. Надпреварата в група 4 от Лига В стартира на 3 септември, когато селекцията на Георги Дерменджиев посреща ирландците от 21:45 часа на стадион "Васил Левски". Три дни по-късно националите ни гостуват на Уелс, а началният час е 16:00 българско време.

България ще мери сили с отборите на Ирландия, Финландия и Уелс в Лигата на нациите.

В неделя, 11 октомври, от 19:00 часа предстои визита на Финландия, а на 14 октомври от 21:45 тимът ни приема Уелс. Програмата за месец ноември е както следва: на 15 ноември България посреща Финландия в 19:00 часа, а битката в групата приключва с гостуване на Република Ирландия на 18 ноември в 21:45 часа българско време.

На 8 октомври на България предстои ключов полуфинален плейоф за участие на финалите на Евро 2021 срещу Унгария, който ще се играе на Националния стадион "Васил Левски", а при успех на 12 ноември "лъвовете" ще се изправят срещу Румъния или Исландия в директна битка за място на Европейското първенство. /БГНЕС