Започват 4-те спектакъла на "Нашият дом е България" от 7-ми летен фестивал „Опера на върховете“

Тази година през месец август Фондация „Нашият дом е България“ с гордост представя Тетралогия от 4 тържествени концерт-спектакли на сцената на 7-ми летен фестивал „Опера на върховете“ на крепостта „Калето“ пред Белоградчишките скали, посветени на 300 години от рождението на Паисий Хилендарски, 260 години от написването на История Славянобългарска, началото на Църковната година и 137 години от Съединението на Република България.

Ще видите мащабни творчески продукции, които ще въздигнат паметта за Първо и Второ Българско Царство, за Вярата в Христа, за епохата на игото и българското копнение към свобода, за любовта към Бог, ближен, Отечество и дом! В спектаклите са включени специално подбрани исторически, литературни и библейски текстове, интерпретации в художествено слово, авторски музикални, хореографски и танцови произведения, театрални елементи и исторически възстановки.

Първият концерт “ПАЗИТЕЛИТE” I “THE GUARDIANS” ще се проведе на 27 август /събота/ от 19:30 ч., а останалите на:

“С НАМИ БОГ!” I “GOD WITH US!” на 01.09 /четвъртък/ - от 19:30 ч.;

“МОЯ ДРЕВНА ЗЕМЯ” I “MY ANCIENT LAND на 02.09 /петък/ от 19:30 ч.;

“ХИМН НА ЛЮБОВТА“ I ”HYMN OF LOVE” на 03.09 /събота/- от 19:00 ч.

Участват: Деси Добрева, Невена Цонева, Ансамбъл Българе, Багатур, Традиция, хор на БНР, Врачанска филхармония, ансамбъл София 6, Софийски Свещенически Хор, оркестър при ансамбъл Филип Кутев, Женски Хор Ваня Монева, хор „Св. Йоан Кукузел“, квартет „Армейска песен“, Женски Хор „Нуша“, Янко Лозанов, Веселин Калановски, и др.

Продуцент: “Нашият дом е България” Режисьори: Пламен Мирянов и Татяна Пандурска

Сред сценаристите е и основателят и идеолог на фондация "Нашият дом е България арх. Пламен Мирянов. Останалите са Янко Лозанов, Татяна Пандурска, проф. Иван Величков, Георги Тодоров, доц. Венцислав Каравълчев, доц. Павел Павлов.

Фестивалът “Опера на върховете” е новаторска идея на режисьора Пламен Карталов, чиито необичайни сценични решения и замисъл са свързани с поставянето на оперни представления сред магическата красота на Белоградчишките скали.

Фондация „Нашият дом е България“ за първи път се включва в програмата на фестивала с християнски и патриотични концерт-спектакли.

Билети в мрежата на EVENTIM, Онлайн и на касите на Софийска опера и балет: