Дискусиите за коалиция започват по първите 4 приоритетни теми

Седмицата на политически консултации започва днес с четирите водещи теми - енергетика, икономика, транспорт и правосъдие. Целта на серията от дискусии по ключови политики, която ще продължи до събота, 27 ноември, е да се изработи коалиционно споразумение.

"Домакините" от партията на двамата бивши служебни министри Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната" са поканили във всяка от дискусиите по различните теми да участват по трима експерти от БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“. На тях ще бъдат обсъдени основните проблеми на съответния сектор, предложенията и мерките, които се предвиждат според програмите на различните партии. Във всяко от обсъжданията ще участва или Петков, или Василев.

Още в първия ден на консултациите експертите ще обсъдят една от най-наболелите теми свързана с енергийната криза, която заплашва всички със своите високи цени. В преговорите ще участват топ познавачи на отрасъла, част от които са ръководили родната енергетика през последните години.
От „Демократична България“ в преговорите по тема енергетика ще участват Мартин Димитров и бившият енергиен министър Трайчо Трайков. От БСП по предварителна информация ще изпратят Таско Ерменков и бившият енергиен министър Драгомир Стойнев.
Енергийният екип на „Има такъв народ“ в преговорите с ПП за управленска програма „Енергетика“ се води от опитния експерт Иван Хиновски, председател на енергийната комисия в 46 НС, който според общественото мнение и медиите е един от най-подходящите за бъдещ енергиен министър.

Срещите ще бъдат проведени като паралелни дискусии и ще бъдат предавани на живо в профилите в социалните мрежи на „Продължаваме промяната“.
Вторият ден от преговорите ще е посветен на темите здравеопазване, земеделие, образование и електронно правителство.
В четвъртък ще се обсъждат политиките, засягащи вътрешна сигурност, екология, регионално развитие и култура.
Петъкът ще е посветен на труд и социални грижи, туризъм, национална сигурност и спорт.
Дискусиите по политиките във сферата на финанси и международни отношения ще се дискутират в събота. /БГНЕС