Започват осминафиналните битки на Мондиал 2022

Първите два мача от осминафиналната фаза на Мондиал 2022 ще се изиграят днес, 3-ти декември. От 17:00 часа Нидерландия и САЩ ще дадат старт на елиминациите в Катар, а от 21:00 часа претендентът за трофея Аржентина ще премери сили с Австралия.

Коди Гакпо (д) се разписа и в трите мача на Нидерландия от груповата фаза.

В ранния мач ще се срещнат два млади и амбициозни отбора, които преодоляха групите, без да допуснат загуба. "Оранжевите" на Луис ван Гаал спечелиха група А след победи над Катар и Сенегал, и равенство с Еквадор, като голямата звезда на тима безспорно е 23-годишният нападател Коди Гакпо, който се разписа и в трите двубоя. От своя страна американците направиха равенства с Уелс и Англия, след което спечелиха ключовия си сблъсък с Иран, за да завършат на втора позиция в група В. Букмейкърите дават определено предимство на Нидерландия в този двубой, но САЩ доказа, че е много костелив орех, а играчи като Уестън Маккени и Кристиан Пулишич имат класата да решат всеки мач.

В късния двубой Аржентина ще влязат като сериозен фаворит в срещата с Австралия. Лео Меси и компания започнаха Мондиал 2022 с шокираща загуба от Саудитска Арабия, но след това вдигнаха оборотите и записаха последователни победи над Мексико и Полша, за да се класират за осминафиналите като победители в групата.

Аржентина отново ще разчита на силен мач на Лионел Меси.

Австралия имаше подобен път към елиминациите, след като "кенгурутата" започнаха с тежко поражение от Франция с 1:4, но след това донякъде изненадващо надиграха Тунис и Дания с 1:0, за да съберат шест точки и излязат от групата.

Програма на Мондиал 2022 за днес:

17:00, Нидерландия - САЩ

21:00, Аржентина - Австралия. /БГНЕС