Зарков: Не е удачно мигрантският натиск да се използва за политически замеряния

Мигрантският натиск не е преставал и не е удачно темата да се използва за политически замеряния тази сутрин. Този проблем е общонационален.

Това заяви служебният правосъден министър Крум Зарков във връзка с тежката катастрофа в Бургас станала рано тази сутрин и при която двама полицейски служители загинаха след гонка с автобус, пулен с незаконно влезли у нас чужди граждани.

Двама полицаи загинаха в Бургас след гонка с автобус с мигранти

Въпросът за мигрантския натиск седи пред нас от много време и не е спиран да бъде обсъждан от различните ръководства на МВР и на Министерски съвет, каза Зарков пред бТВ.

Този инцидент идва да ни напомни както работата, която вършат тези, които ни пазят, така и непрекъснатите опити реда да бъде нарушен. И ако днес това е новина номер едно, то десетки са случаите, когато служителите на реда си свършват работата тихо и без никой да разбере. И това са случаите, в които те успяват, каза още Зарков. Той призова смирено отношение към, по думите му, трагичния инцидент.

Пазенето на границите и въобще на обществения ред лежи на определен брой хора в МВР. И всяко ново предизвикателство, е нова тежест, каза още Крум Зарков. /БГНЕС