Зарков: Партиите в този парламент нямат желание за разследване на главния прокурор

“В нито една парламентарно представена партия няма желание за въвеждането на механизми за разследване на главния прокурор”. Това заяви служебният правосъден министър Крум Зарков, на извънреден брифинг в ресорното министерство, предаде репортер на БГНЕС.

“Бях обвинен, че съм упражнил натиск, това е така - ще продължа да упражнявам натиск докато в държавата няма никой над закона. Този натиск трябва да продължи, ако разбрахме нещо през изминалите месеци, то е, че без това няма да има промяна”, заяви още Зарков. “Този закон ще бъде приет, защото следващото НС ще бъде принудено да го гледа и да го приеме, избирателите ще го задължат”, коментира още правосъдният министър.

Относно участието на Зарков в бъдещ служебен кабинет, назначен от президента Румен Радев, служебният правосъден министър уточни, че до този момент не са водени подобни разговори с държавния глава.

БГНЕС припомня, че днес на правна комисия трябваше да бъде обсъден механизмът за разследване на главния прокурор, но поради това, че ГЕРБ-СДС, ДПС, БСП, Възраждане и Български възход напуснаха заседанието, не се стигна до приемането му. /БГНЕС