Зарков: Този път нещата няма да бъдат заметени под килима

Този път нещата няма да бъдат заметени под килима, всичко ще се разбере и ще бъдат взети съответните решения, заяви служебният правосъден министър Крум Зарков, предаде репортер на БГНЕС.


„Трябва да минем отвъд диагнозата, време е за лечението. Част от това лечение започва днес със заседание на Правната комисия. Приемането на законовия ред, който ще осигури независим механизъм, който няма да се поддава на заплахи, посочи Зарков.

Този проблем виси над България твърде дълго време. Крайно време е, днес започва този процес, доволен съм”, каза Зарков.

„Четвъртък или петък трябва да се проведе заседание на Пленума на ВСС по допустимост. Сигналът по искането за прекратяване на мандата на главния прокурор е допустим, няма никакво съмнение”, каза Зарков. Моята роля като министър на правосъдието е да направя така, че всичко да стане законно и цялата истина да бъде разкрита. Единият е във ВСС, който ще трябва да се произнесе по ситуацията на Гешев към момента и евентуалното негово предсрочно освобождаване. Другият момент се развива тук в парламента – той ще трябва да допринесе за създаването на законов механизъм, така че да не се стига дотук. Това, което се случва днес, трябваше да се случи отдавна, коментира още Зарков. /БГНЕС