Засилени обстрели срещу Донецк, сражение в Луганската републиката

Интензивен обстрел от украинската армия се е чувал в неделя вечерта в град Донецк. Канонадата звучи в централната, северната и западната част на столицата на Донецката народна република (ДНР), съобщиха руски медии. Жителите на кварталите Ворошиловски и Киевски твърдят, че е имало над две дузини експлозии с тежки боеприпаси, като обстрелът продължава. Предполага се, че украинските сили за сигурност обстрелват града с тежка артилерия.

Вече сутринта в неделя три населени места в Донецката народна република (ДНР) бяха обстрелвани от украинските сили за сигурност в рамките на един час, съобщиха в неделя представителството на ДНР в Съвместния център за контрол и координация на режима на прекратяване на огъня. Украинските войски обстрелват Докучаевск, Спартак и Донецк, изстреляни са общо 30 мини с калибър 120 мм.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се опитаха да атакуват позициите на народната милиция на Луганската народна република (ЛНР) в неделя сутринта, заяви говорителят на Народната милиция на ЛНР Иван Филипоненко. „Около 5 часа сутринта военнослужещи от 79-а въздушно-десантна бригада се опитаха да атакуват позициите на народната милиция в района на населеното място Пионерское с преминаването на река Северски Донец. В резултат на сблъсъка врагът понесе загуби и се оттегли", каза той. Разрушени са пет жилищни сгради, има и жертви сред цивилното население. „Уточняват се допълнителни данни", информира Филипоненко. /БГНЕС