Затворът обжалва предсрочното освобождаване на Андре Токев

Администрацията на затвора обжалва предсрочното условно освобождаване на Андре Токев, което миналата седмица разпореди Софийският градски съд.

Делото в Софийски апелативен съд ще се гледа в закрито заседание, уточниха от пресслужбата на съда.

БГНЕС припомня, че на 13 юли Софийски градски съд намери молбата на шеф готвача Токев за основателна и реши той да бъде освободен предсрочно. Съдът счете и, че трябва да освободи Токев от забраната от управление на превозно средство.

Още тогава прокурор Радост Нацева от СГП заяви, че Андре Токев се е променил и прокуратурата няма да обжалва предсрочното му пускане на свобода.

БГНЕС припомня още, че известният готвач, който през ноември 2021 година бе хванат да шофира пиян и без джанти на колата си, влезе в затвора през януари тази година. Той призна вината си пред съда и сключи споразумение, заради което получи присъда от 7 месеца ефективно наказание. Заради предишна 3-месечна условна присъда, постановена от варненски съд, отново за шофиране в нетрезво състояние, ефективната му присъда, обаче, беше удължена. Така общата му присъда стана в размер на 10 месеца, но съдът приспадна и времето, в което готвачът е бил под домашен арест – повече от 2 месеца. Заради провиненията си на пътя готвачът остана и без шофьорска книжка за година и половина. /БГНЕС