Затвориха участък от ул. „Цар Шишман“ за 50 дни

В следващите близо два месеца ще бъде затворена ул. „Цар Шишман“ в участъка от ул. „Граф Игнатиев“ до ул. „Ген. Паренсов“. В момента се поставят огради, видя репортер на БГНЕС.

От днес до 28 февруари ще се работи по реконструкцията, разширяването на тротоара и полагането на бетон от страната на сградите, както и асфалтиране на платното за движение. Вторият етап от работата ще е от страната на църквата „Св. Седмочисленици“. Екипът ни на място видя, че там настилката вече е обновена. Това поражда въпросът дали не се плаща двойно за извършването на една и съща дейност.

Работници на обекта увериха, че по време на ремонта ще бъде осигурен достъп до заведенията и магазините в участъка, а автомобилите ще могат да заобикалят и влизат в карето откъм бул. „Васил Левски“.

Очаква се работата в участъка да продължи около 50 дни, но срокът може да бъде удължен ако има влошаване на метеорологичните условия.

Екипът ни видя още, че не се работи пред църквата „Св. Седмочисленици“, където плочите се нуждаят от пренареждане.

По „Граф Игнатиев“, който се прочу с некачествения си ремонт също не се работи.

На наш въпрос дали строителят ще бъде санкциониран за забавянето от близо 2 месеца, от пресцентъра на Столичната община казаха, че към момента нямат основание да налагат глоба за забавяне, тъй като срокът за завършване на обекта е 300 дни.

Ремонтни дейности вървят единствено в участъка от ул. „Княз Александър I“. /БГНЕС