След разхлабването на противоепидемичните мерки, собствениците на заведения вече започнаха да подготвят обектите си, а из цялата столица кипи пролетно почистване на външните пространства, летните градини и тераси.
Част от заведенията в пешеходната част на столичния булевард „Витоша” вече са пригодили пространствата си по новите изисквания.
Много от собствениците обаче се оплакват от новите условия на работа. Най-голямото им недоволство е срещу изискването за разстояние не по-малко от 2,5 метра между отделните маси. Причината – това значително ще намали капацитетът им, а от там ще доведе и до големи за губи.
Част от изискванията предвиждат още персоналът да носи предпазни маски, както и да има дезинфектант за клиентите.
От бранша се чуват още и настоявания за редуциране на ДДС до края на 2021 година, както и отлагане на влизането в сила Наредба 18 за касовите апарати.