Здравната комисия ще изслуша Ангелов за COVID-19

Новата здравна комисия към 45-ото Народно събрание ще проведе първото си заседание днес, предаде репортер на БГНЕС.

След като депутатите обсъдят прилагането на вътрешните правила за организацията и дейността на Комисията по здравеопазването, приети на 18 май 2017 г., като точка 2 е записано изслушване на министъра на здравеопазването. Проф. Костадин Ангелов ще бъде изслушан във връзка с пандемията от COVID-19.

Предстои и представяне от министъра на здравеопазването на актуалните проблеми в системата на здравеопазването и взаимодействието с Комисията по здравеопазването за разрешаването им. Ще бъдат обсъдени приоритетите в областта на здравеопазването и свързаните с тях предстоящи законодателни инициативи.

Преди това Националният оперативен щаб ще даде редовния си брифинг. Това ще се случи в 10 часа в Министерски съвет. Припомняме, че щабът беше разпуснат и след това бързо възстановен заради критиките, че в пандемичната ситуация, в която се намира страната и света, не е разумно да няма орган, който да следи разпространението на заразата.

В сряда министърът на здравеопазването в оставка призова от парламентарната трибуната Народното събрание да излъчи кандидати за членове на нов щаб. /БГНЕС