Здравните власти нахлуха на терена и прекратиха мача Бразилия - Аржентина

Световната квалификация между Бразилия и Аржентина на "Арена Коринтианс" в Сао Пауло бе внезапно прекъсната от бразилските здравни сласти и местната полиция, тъй като няколко играчи на аржентинците не са се подложили на задължителната карантина при влизането си в страната.

Действията за здравните власти предизвикаха хаос на терена

Според ковид ограниченията в Бразилия всички пристигащи от Великобритания трябва да изкарат 14 дни в изолация, а в състава на Аржентина има четирима футболисти от Висшата лига, включително и трима, които бяха в титулярния състав миналата вечер. Поради неясни обстоятелства здравните власти изчакаха началото на мача и няколко минути след това влязоха на терена, за да отведат тримата футболисти, което доведе до голям скандал. В крайна сметка останалите играчите на Аржентина също се прибраха в тунела, докато съперниците им чакаха около един час на терена, преди в крайна сметка двубоят да бъде отменен.

За момента все още не е ясно дали срещата ще бъде насрочена за друга дата или на Бразилия ще бъде присъдена служебна победа. "Това е пълна катастрофа. Тук сме от три дни. Защо изчакаха мачът да започне? Защо не ни предупредиха преди това в хотела? Можеха да ни обяснят ситуацията и всичко да се разреши. Сега целия свят ни гледа", заяви Меси на длъжностните лица на терена.

"Тази ситуация много ме натъжава", сподели треньорът на Аржентина Лионел Скалони. "Не искам да търся виновници. Ако нещо се е случило или не се е случило, това не бе моментът за подобна намеса. Това трябваше да е един празник за всички, да се насладят на най-добрите футболисти в света. В нито един момент не бяхме уведомени, че те (б.ред. играчите от Висшата лига) не могат да играят в мача. Ние искахме да играе футбол, както и бразилците", допълни Скалони.

Резултати от мачовете в зона КОНМЕБОЛ:

Еквадор - Чили 0:0

Парагвай - Колумбия 1:1

Уругвай - Боливия 4:2

Перу - Венецуела 1:0. /БГНЕС