От 20-те най-големи икономики в света само в Индия и в Индонезия живеят така, че вредните емисии, които отделят, да се впишат в целите, разписани в Парижкото споразумение. Аржентина, Бразилия, Канада, Германия и Съединените щати са сред държавите, които сериозно надминават устойчивите нива на вредни емисии, свързани с храната, основно заради високата консумация на червено месо и млечни продукти, се отбелязва в нов доклад по темата, изготвен от норвежки учени. Ако всички държави по света възприемат начина на хранене на страните от Г-20, ще са ни необходими 7,4 планети, предупреждават от природозащитната организация WWF. Професор Корина Хоукс, директор на лондонския Център за хранителна политика от своя страна отбелязва: "От доклада става ясно, че системата на хранене има пред себе си дълъг път, ако става дума за предлагането на такъв режим, който да е едновременно здравословен и да не вреди на планетата. Но има и добра новина - правителствата, предприятията и гражданите могат да направят много, за да постигнат това, развивайки съществуващите мерки така, че те да бъдат от полза за всички". Несъвършената хранителна система Парижкото споразумение цели да ограничи глобалното затопляне до 1,5 градуса по Целзий. Що се отнася до храните, страните от Г-20, в които живеят 64 на сто от хората на Земята, причиняват около 75 процента от глобалните емисии, които се отделят вследствие на дейността на хранително-вкусовата промишленост.