"Зелените коридори” работят и този уикенд, до сега в тях са поставени 16 500 ваксини

И тази събота и неделя ще бъдат отворени „зелените коридори“ за ваксинация в София. До момента в тях през уикендите са поставени 16 500 дози ваксини.

Желаещите граждани да си поставят ваксини могат да го направят в пунктовете в "Парадайс МОЛ", "Ринг МОЛ", "Сердика МОЛ", "България МОЛ" и The Mall, които ще работят от 13:00 до 18:00 часа, както и в пункта, разположен в Културния дом в ж.к. „Дружба“, който ще бъде отворен от 9:00 часа до 16:00 часа.

Тази неделя – 29 август, ще бъде отворен още един пункт – в НЧ „Асен Златаров“ в кв. „Христо Ботев“ с работно време от 9 до 16:00 часа.

Столичани могат да избират от всички разрешени в ЕС ваксини. Медицинските екипи, които ще консултират гражданите и ще поставят ваксини, са от 12 ДКЦ, 17 ДКЦ, 11. ДКЦ, IV МБАЛ и II МБАЛ. Кампанията се осъществява с помощта на Столичната РЗИ и екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община.

През делничните дни гражданите имат възможност да се ваксинират в общинските ДКЦ-та.

Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми чрез сайта на Контактния център на Столична община.

От 1 септември се приемат и заявки за поставяне на ваксини на работещите в училища и детски градини.

Столичната община стартира и нова информационна кампания „Дай рамо на твоята най-добра защита! Ваксинирай се!“. /БГНЕС