Зеленски: Никой не е в безопасност, докато Русия обстрелва Запорожската АЕЦ

Никой по света не може да се чувства в безопасност, докато Русия обстрелва Запорожската атомна електроцентрала, заяви във видообръщение украинският президент Володимир Зеленски.

Володимир Зеленски, президент на Украйна

"Днес разговарях с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Информира го за ситуацията на бойното поле, за заплахата, която Русия е създала с ударите по Запорожската атомна електроцентрала. Няма държава в света, която да се чувства в безопасност, когато терористична държава обстрелва атомна електроцентрала. Не дай си Боже, да се случи нещо непоправимо - и никой няма да спре вятъра, който ще разнесе радиоактивното замърсяване", каза украинският лидер.

Зеленски призова международната общност да даде принципен отговор на руските удари по Запорожската атомна електроцентрала.

Украинският президент заяви, че ситуацията в Донбас продължава да е много трудна.

"Нашата армия прави всичко възможно, за да спре руския терор и да нанесе най-големи загуби на окупаторите. Авдеевка, Пески, Маринка, Бахмуцкое и други горещи точки в Донецка област отнемат много от нашите усилия и, за съжаление, много човешки животи", каза Зеленски./БГНЕС

Киев / Украйна