Зенит привлече Малком от Барселона

Зенит Санкт Петербург подсили състава си с крилото на Барселона Малком, съобщиха от руския клуб. Споразумението с 22-годишния бразилец е за пет години - до лятото на 2024 г.

Зенит ще плати на Барса 40 млн. евро, а с бонусите сумата може да достигне 45 млн. В новия си клуб южноамериканецът ще заработва по 6.5 млн. евро на сезон. Малком е възпитаник на Коринтианс, а в Барселона премина през лятото на 2018 г. от Бордо за 41 млн. евро. Миналият сезон взе участие в 15 мача на каталунците, в които вкара един гол и асистира за два.

"Много съм радостен и благодарен на ръководството на Зенит, на президента на клуба, спортния директор и треньора, както и на представителите на Барселона. Клубовете бързо постигнаха споразумение. Надявам се да бележа голове и да радвам запалянковците. Санкт Петербург е много красив град, посещаван от много туристи. Относно целите ми в Зенит, искам да играя добре и да се изявя в Шампионската лига. Всичко стана много бързо. Не съм мислил дълго, посъветвах се със семейството ми преди преминаването. Зенит е голям клуб, известен в цяла Европа", заяви Малком. /БГНЕС