Жарко Ковачевич, S.A.R.S.: В новия албум даваме рецепти на хората как да живеят по-добре

За шеста поредна година сръбската банда S.A.R.S. ще изнесе концерт в София. Той е насрочен за 29 август и за първи път, от няколко години насам рокаджиите сменят локацията – от „Маймунарника“ се пренасят на стадион „Юнак“. На него рокаджиите ще представят чисто новия си седми студиен албум, озаглавен „Глава“. Това каза в интервю за БГНЕС фронтменът на белградската група Жарко Ковачевич.

„Новият албум съдържа 8 нови песни и три сингъла, които сме пуснали през последните две години. Всичките ни албуми имат различни теми и сходни разбира се, но този албум има конкретна тематика. В него има социално ангажирани песни, както и песни за любов“, заяви вокалистът на групата.

Той добавя, че акцент в песните им продължават да бъдат политиците и начините, по които те правят живота на хората по-лош, но в този албум S.A.R.S. дават рецепти как да направим живота си по-хубав. Според Ковачевич нищо в начина на управление не се е променило от последните 10 години и за това вместо да повтарят грешките, които управниците допускат, дават съвети как да подобрим живота си, независимо от управлението на политиците.

„Единственото послание в нашите песни е, че сам трябва да направиш живота си по-добър и че политиците няма да го направят по-добър за хората. А посланието ни към политиците е да внимават за хората и да се оглеждат за разгневени тълпи“, разкри музикантът и добави, че до края на годината имат намерение да издадат своя осми албум „Писмо“.

След София S.A.R.S. имат планиран концерт в Прага, в Цюрих и в други европейски градове. /БГНЕС