Жена в медикаментозна кома с COVID-19 роди близнаци в Бургас

Жена в медикаментозна кома с COVID-19 роди близнаци в Бургас, предаде кореспондентът на БГНЕС от морския град.

На снимката: д-р Светозар Георгиев, зам.-директор на УМБАЛ Бургас

Жената постъпва в Инфекциозното отделение в сравнително стабилно състояния, но бързо се влошава. Преди това съпругът ѝ губи битката с болестта.

„Заради влошаване на състоянието на жената, която беше и с придружаващи заболявания, тя беше спешно приведена в реанимация. Лекарите реагираха бързо и взеха решение, в интерес на живота на близнаците, да се направи секцио. Бебета са COVID-отрицателни. Двете деца са в отделението по „Неонатология”. Добрата новина е, че от тази сутрин майката е в стабилно състояние”, съобщи за БГНЕС д-р Светозар Георгиев, зам.-директор на УМБАЛ Бургас.

По думите му в момента тя е на самостоятелно дишане, като дава надежда, че ще се възстанови и ще поеме грижите за децата си.

В Инфекциозното отделение на държавната болница в Бургас има отделени легла за заразени с COVID-19 бебета и деца. От началото на пандемията са били хоспитализирани общо 44 деца.

В момента там се лекуват 5 деца. Едното е на 3 месеца, едно на 1 година, едно на 4 години и две деца на 12 и на 16 години.

Най-много деца сме имали през месец декември, общо 13, каза още д-р Георгиев. Лекарят съобщи, че при децата заболяването протича леко. Престоят им в болница е не повече от седмица.

Заради растящия брой на заразени в Бургаско, от днес в държавната болница се откриват допълнително 25 легла. /БГНЕС