Жена загина при катасрофа край Русе

Жена загина при тежка катастрофа рано тази сутрин край Русе. Това съобщи регионалният говорител на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева, предаде кореспондентът на БГНЕС от Русе.

Сигнал за инцидента е подаден към 4:10 часа.

По първоначална информация, бус с пловдивска регистрация - в който пътували двама мъже и жена, се движел от Русе към Силистра, когато се блъснал в спрял тежкотоварен камион с турска регистрация.

Веднага на място пристигнали екипи на полицията и на Спешна помощ.

При удара жената в буса e загинала, а шофьорът e откаран в болница. Другият пътник е прегледан на място от медицинския екип. Той е отказал да бъде откаран в болница.

„Поводът за катастрофата може би е човешка грешка, а причината – наличието на ТИР-ове спрели тук на пътното платно и това, че на Русе му се налага да поеме огромно количество ТИР-ове. Това, за което предупреждаваме, се случва. Спящ шофьор, на когото е свършило времето за шофиране и трябва да спре за престой, в него се удря бусът“, заяви кметът на Русе Пенчо Милков.

Пътят от Русе към Мартен, който е част от главния път за Силистра, е затворен за движение. За автомобилите е организиран обходен маршрут, а камионите изчакват на място. /БГНЕС