Жена загина при пожар в столичен хотел

Жена загина, а други десетина души, включително момиче и бебе на една годинка са сред пострадалите при пожар в столичен хотел, предаде репортер на БГНЕС.

Пожарът е избухнал преди 6.30 часа тази сутрин, когато е получен сигнала в Столичната пожарна. Веднага на мястото на инцидента са пристигнали четири пожарни екипа с две автомеханични стълби. Извършена е евакуация. Час по-късно пожарът е погасен. При обхода на сградата след погасяването, екипите открили тялото на възрастна жена. По първоначална информация тя е била настанена до стаята, в която е пламнал огъня. Загиналата е колумбийска туристка.

Хотелът, който се намира на столичния бул. „Христо Ботев“ №52, е бил пълен с посетители, предимно чужденци – руснаци, украинци, араби, мексиканци и др.

На мястото на инцидента са пристигнали и линейки, които са оказали първа помощ на гостите на хотела. Пострадалите са откарани в две столични болници. Първоначално броят на ранените беше шестима души, но по последни данни техният брой е нараснал на десет.

Трагедията, който се случи в Деня на София, бе коментирана и от столичния градоначалник Йорданка Фандъкова. „За съжаление има загинал човек, но какви са причините тепърва компетентните органи ще установяват. Важното е, че беше овладян пожара. Има и пострадали, да се надяваме, че състоянието им ще бъде подобрено“, каза тя и добави, че е имало екип от аварийната дирекция на Столична община на мястото, за да може да окаже помощ ако е необходимо.

Пожарът е изгасен. Движението на кръстовището на бул. "Христо Ботев" и "Тодор Александров" беше временно спряно, но вече е възстановено.

По случая е образувано досъдебно производство. Предстои изясняване на причините, довели до пожара, както и на всички факти и обстоятелства по случая. /БГНЕС