Жиру донесе ценна преднина на Челси срещу Атлетико Мадрид

Отборът на Челси спечели ценен аванс в двубоя си с Атлетико Мадрид от осминафиналите на Шампионската лига, след като победи испанския тим с 1:0 като гост. Заради ограниченията за пътуване на английски отбора заради COVID-19, двубоят се игра в Букурещ, Румъния.

Оливие Жиру вкарва с акробатичен удар.

Възпитаниците на Диего Симеоне, които бяха определяни за фаворити преди срещата, се представиха много неубедително и не успяха да отправят нито един точен изстрел в целия мач. От своя страна "сините" от Лондон бяха по-настоятелни и това даде резултат в 68-та минута, когато Оливие Жиру се разписа с атрактивен ножичен удар. Първоначално голът бе отменен за засада, но след дълга консултация с ВАР показа, че топката е стигнала до френския национал след докосване на Марио Ермосо от Атлети, а не на Мейсън Маунт, и попадението бе зачетено. "Дюшекчиите" не намериха начин да отвърнат в оставащите минути и в крайна сметка записаха поражение. Лошата новина за Челси, които нямат загуба под ръководството на новия наставник Томас Тухел вече в осем мача, са жълтите картони за Маунт и Жоржиньо, които ще пропуснат реванша на "Стамфорд Бридж" след три седмици.

В другия мач от миналата вечер носителят на трофея Байерн Мюнхен разби Лацио с 4:1 като гост. За баварците се разписаха Роберт Левандовски, Джамал Мусиала и Лирой Сане, а Франческо Ачерби си отбеляза автогол. Хоакин Кореа вкара почетното попадение за "орлите" в 49-та минута. /БГНЕС