Живопис за удоволствие - Теню Пиндарев, когото не познаваме

Живопис за удоволствие в галерия "Лоранъ" показва живописеца Теню Пиндарев, когото не познаваме, предаде репортер на БГНЕС.

Изложбата бе открита днес и ще може да се види до 30 ноември. Тя показва живопис на Теню Пиндарев. Този - както подчерта кураторът на изложбата Елисавета Станчева - така известен наш карикатурист, много добър шаржист, донякъде известен и като график, който завършва живопис при проф. Илия Петров през далечната 1946г.

„За първи път той показва живопис по повод 80-ата си годишнина, което е много интересно и фактически тази абсолютно непозната негова страна, сега намира израз и показ в тази изложба на галерия "Лоранъ", каза тя.

Името на изложбата „Живопис за удоволствие” е избрано неслучайно. „Според нас това, което виждаме и това, което сме чували от негови близки и познати, той е намирал отмора, истинско удоволствие, естетическа наслада ако щете, от именно тази си дейност да бъде живописец, живописецът Теню Пиндарев, когото не познаваме. И макар, че той е много дълголетен, 90-годишен си отива от нашия свят, се вижда, че един човек и 10 години след смъртта си може да ни поднесе някаква изненада”, посочи кураторът. /БГНЕС