Животът на Майкъл Джексън се качва на екран в грандиозен биографичен филм

Повече от десетилетие след смъртта си Майкъл Джексън ще бъде обект на високобюджетен биографичен филм, като според „Deadline“, зад него застава един от най-добрите режисьори в бранша - Антоан Фукуа.

Биографичният филм за Майкъл Джексън, една от най-големите звезди на поп индустрията, ще започне да се снима тази година. Но не е потвърдено кой ще изпълнява титулярната роля.

Според „Entertainment Weekly“ Lionsgate са привлекли режисьора на „Еманципация“ Антоан Фукуа за режисьор на предстоящия филм за Майкъл, посветен на пътя и музиката на суперзвездата. Продуцентът на "Бохемска рапсодия" Греъм Кинг стои зад продукцията, а сценаристът на "Гладиатор" Джон Логан пише сценария.

Фукуа е най-известен със съвместната си работа с Дензъл Уошингтън, включително във филмите "Тренировъчен ден" и двата филма "Equalizer".

"Първите работи в моята кариера бяха музикални и все още чувствам, че съчетаването на киното и музиката е дълбока част от това, което съм", каза Фукуа. "За мен няма изпълнител със силата, харизмата и чистия музикален гений на Майкъл Джексън. Бях повлиян да правя музикални видеоклипове, като гледах работата му - първият чернокож изпълнител, който доминираше в MTV. Неговата музика и образи са част от моя мироглед. Шансът да разкажа историята му на екрана заедно с музиката му е неустоим."

Животът на поп иконата обаче е изпълнен с противоречия, между които тежки обвинения в сексуално насилие над деца.

Но Lionsgate обяви, че филмът ще "изследва всички аспекти на живота на Майкъл“.

"Филмът ще даде на публиката неразказван досега и задълбочен портрет на сложния човек, който се превърна в Крал на попа".

Първият биографичен филм за Майкъл Джексън се прави с благословията на наследниците на покойния музикант. Очаква се филмът да обхване основните моменти от кариерата на Майкъл като фронтмен на „Jackson 5“ и доминирането му през 80-те години като най-продавания изпълнител на всички времена. Пресъздаването на основополагащите музикални видеоклипове към "Thriller", "Bad" (18-минутен епичен клип, направен от Мартин Скорсезе) и "Black or White" не е потвърдено, но би било невероятно да се види през опитното око на Фукуа.

Известен е фактът, че през 1993 г. малко момче обвинява Краля на попа в сексуално насилие, с което поставя началото на дългогодишните твърдения за педофилия, които преследват музиканта през цялата му кариера. Случаят е уреден, като Джексън изплаща 23 милиона долара, за които се отбелязва, че не са признание за вина, но десет години по-късно обвиненията стават още по-ожесточени. През 2005 г. Майкъл Джексън се изправя пред съда за обвиненията в тормоз и изнудване в допълнение към други свързани обвинения. В крайна сметка съдебните заседатели признаха Джексън за невинен по всички обвинения, посочвайки като проблем хронологията на обвиненията. Биографичният филм вероятно ще се занимава с това събитие, особено след като в крайна сметка съдът призна певеца за невинен.

Други скорошни биографични филми, сред които "Искам да танцувам с някого" за Уитни Хюстън и "Елвис" с Остин Бътлър, се опитаха да балансират между добрите и лошите страни от живота на най-известните ни изпълнители. Използвайки тези филми като шаблон, заедно с високо оценения "Бохемска рапсодия", екипът зад камерата е готов да превърне биографичния филм за Майкъл Джексън в реалност.

Греъм Кинг и Джон Логан от години обмислят биографичен филм за Майкъл Джексън като страстен проект. Преди това екипът е работил заедно по "Авиаторът" - друг биографичен филм за исторически противоречива личност, ексцентричния милиардер Хауърд Хюз. Работата по филма за Джексън започва през лятото, след като Антоан Фукуа приключи със снимките на "Equalizer 3" с Дензъл Уошингтън. /БГНЕС