Жълт код за силен вятър в три области

Днес над източната половина от страната ще е предимно слънчево. На запад облачността ще е значителна, но само на отделни места в планинските райони ще превали краткотрайно.


Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Жълт код за пориви до 86 км/ч е в сила за областите Добрич, Варна и Бургас. Минимални температури - между 14° и 19°, максимални- между 25° и 30°, в София - около 25°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Над масивите от Западна България облачността ще е значителна, но само на отделни места ще има валежи от дъжд. На изток ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 12°, предаде БНТ.

До средата на седмицата ще остане ветровито. Ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни над Южна България, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 24° и 29°./БГНЕС

Тагове: