Жота няма да играе на Мондиала в Катар

Португалският нападател Диого Жота ще пропусне Световното първенство по футбол с контузия на прасеца, разкри мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп. 25-годишният футболист получи травмата в заключителните минути при успеха над шампиона на Англия Манчестър Сити с 1:0 през уикенда. „Новините не са добри за Диого, да, той ще пропусне Световното първенство. Наистина тежка травма на прасеца и сега започва процеса на възстановяване. Тъжна новина за момчето, нашия отбор и Португалия“, коментира германският специалист на днешната си пресконференция преди домакинството на Уест Хем в сряда.

Ситуацията, при която Жота получи тежката травма на прасеца.

Той обяви, че португалецът няма да се нуждае от операция, но въпреки че не конкретизира кога Жота ще е обратно в игра, очаква нападателят да бъде в лазарета в следващите няколко месеца. Отсъствието на Жота прибавя към проблемите на "червените" с контузии. Луис Диас също е аут и ще се завърне в игра след Световното първенство в Катар, което стартира идния месец. Жоел Матип също няма да вземе участие в гостуването на Уест Хем, но Трент Алекзандър-Арнолд и Ибрахима Конате имат шанс да попаднат обратно сред титулярите.

Клоп бе изгонен с директен червен картон от главния съдия Антъни Тейлър в емоционалния сблъсък със Сити заради бурните си протести за неотсъдено нарушение на Бернардо Силва срещу Мохамед Салах. Футболната асоциация обвини германския специалист в неправомерно поведение, но той разполага с време до петък да обжалва решението, което означава, че би трябвало да бъде край тъчлинията в сряда вечер.

"Продължавам да мисля, че трябваше да се държа по различен начин в ситуацията, което и обикновено правя. Целият двубой доведе до това до известна степен. Двубоят бе изключително интензивен с много решения, които и двата отбора не разбраха защо са отсъдени. Тази конкретно ситуация със Салах преля чашата за мен. Не съм щастлив от реакцията си, но това стана и всички го видяха", заключи Клоп. /БГНЕС