Жота се завърна на „Молиню“ и донесе успеха на Ливърпул

Ливърпул постигна ценен успех в битката за топ 4, след като надви Уулвърхемптън като гост с 1:0 в последна среща от 28-ия кърг на английската Висша лига.

„Вълците“ започнаха по-активно срещата, като веднъж се наложи Алисон да спасява удар на Нелсон Семедо. Домакините изиграха по-добро първо полувреме от съперника, но след пропуск на Садио Мане, бившият играч на тима – Диого Жота, се разписа в добавеното време след асистенция на сенегалеца и неубедителна намеса на стража Руй Патрисио. След почивката опасните ситуации пред двете врати липсваха, като гол на Мохамед Салах бе отменен поради засада.

Няколко минутки преди края на редовните 90, Патрисио се озова на земята след съприкосновение със съотборника си Конър Коуди. Португалският вратар на Уулвс престоя на терена близо 15 минути, преди играта да бъде подновена, като бе изнесен на носилка и с помощта на кислород. В добавените от Крейг Поулсен седем минути продължение, „вълците“ опитаха да стигнат до равенство, но след няколко центрирания усилията им се оказаха напразни.

Ливърпул взе ценен успех в битката за топ 4, като е на пет точки от четвъртия Челси. Уулвърхемптън е 13-и с 35 пункта. В следващите си мачове след паузата за националните отбори, „вълците“ приемат Уест Хем, докато мърсисайдци гостуват на Арсенал. /БГНЕС